انواع سقف پارچه ای ثابت و کاربرد آنها

از محدودیت ها و چالش هایی که در سقف  پارچه ای متحرک در مقایسه با سقف پارچه ای ثابت وجود دارد موارد زیر را بیان کرد:

  • فرم های طراحی شده برای سقف های متحرک پارچه ای محدود بوده است چرا که مکانیزم حرکتی این سقف متحرک پارچه ای به صورت فضای هندسی منظم به شکل مربع و مستطیل است و مانند سقف های پارچه ای ثابت از تنوع فرم در طراحی برخوردار نیستند
  • مقاومت سقف پارچه ای اتوماتیک در برابر طوفان و بادهایی با شدت ۶۰ کیلومتر بر ساعت است. بنا براین در برابر طوفان و باد هایی که با سرعت های بالاتر از ۶۰ کیلومتر بر ساعت باشند این سایبان پارچه ای آسیب خواهد دید از این رو در مقایسه با سایه بان پارچه ای ثابت، مقاوت بسیار کمتری در برابر وزش باد خواهند داشت.
  • مقاومت سقف پارچه ای برقی در برابر برف در حدود ۷۰ کیلوگرم بر مترمربع است از این رو این سقف متحرک پارچه ای در مناطقی که بارش برف بالاست مناسب نخواهد بود بنابر این مقاومت این سازه متحرک در مقایسه با سازه پارچه ای ثابت بسیار پایین است.

سقف پارچه ای

سقف های پارچه ای دیگر نسل جدیدی از سازه ها به شمار می آیند که سقف هایی با دهانه های بزرگ و به صرفه با استفاده از پوسته های پارچه ای صنعتی کاملا سبک ایجاد می شوند، با توجه به سبک بودن وزن پارچه، نیازی به پروفیل های بزرگ و سنگین نخواهد بود و همچنین با توجه به پیش ساخته بودن سیستم سقف پارچه ای، زمان اجرای پروژه به طور چشمگیری کاهش می یابد.

سقف متحرک پارچه ای از یک سیستم پارچه ای و آلومینیومی تشکیل شده است که بر روی ریل حرکت می کند. همان طور پیش تر گفته شد سقف های متحرک به دو نوع متحرک و ثابت دارند. به همین سبب در سقف های متحرک پارچه ای اتوماتیک که با نصب یک موتور، نیروی محرکه این سقف به وجود می آید، از طرفی با طراحی یک ریموت کنترل و یک دگمه، جمع شدن و باز شدن سایه بان پارچه ای به صورت خودکار و کنترل شده انجام می شود. اما در مدل سقف متحرک چادری مکانیکی و یا دستی، این عمل با دستی انجام می شود و از نظر هزینه ای نیز به صرفه تر است.

کاربرد سقف متحرک پارچه ای در کجاهاست؟

از سقف متحرک پارچه ای در مکان های مختلفی می توان استفاده کرد و از جمله سقف هایی است که دامنه و تنوع مصرف دارد. همچنین از سقف پارچه ای ثابت و سقف متحرک پارچه ای به عنوان سایه بان در برابر نور خورشید و حفاظت در برابر باد و باران استفاده می شود. سقف متحرک پارچه ای را می توان در مکان های مختلف با کاربری های متفاوت استفاده کرد و اما مکان هایی که بیشترین کاربرد را دارند شامل:

سایبان استخر فضای باز: برای محافظت و تمیز نگه داشتن استخر و اطراف آن از آلودگی و کثیفی؛ یکی از متریال هایی که می توان استفاده کرد سقف متحرک پارچه ای است، از این رو علاوه بر محفوظ ماندن استخر از آلودگی، نمای ظاهری خوبی هم به وجود می آید.

 

enl-shade-structure

 

  • اگر چه سقف متحرک پارچه ای را می توان در اقلیم های متفاوت استفاده کرد ولی با توجه به هزینه نسبتا بالا در مقایسه با سقف پارچه ای ثابت استفاده از این سقف در مناطقی که شدت بالای نور خورشید، بارش بالای برف و شدت باد بالا است مقرون به صرفه نخواهد بود. زیرا نسبت به هزینه ای که برای نصب این سازه کششی متحرک می شود نمی توان به خوبی از آن استفاده کرده و امکان آسیب دیدگی این سازه در این نوع مناطق آب و هوایی بسیار بالا خواهد بود.

 

سقف متحرک پارچه ای

سقف متحرک پارچه ای را می توان در مکان های مختلف با کاربری های متفاوت استفاده کرد که بعضی از آنها به شرح زیر است:

  • سایبان استخر فضای باز:
  • با اهداف محفوظ ماندن استخر از آلودگی، ایجاد سایه مفید و  امکان استفاده از استخر در ساعات مختلف روز.

تصویر مرتبط


  • سایبان کافی شاپ :
  • امکان استفاده از فضای سبز بیرونی

لذت بردن از آب و هوای مطبوع در ساعات مختلف روز و شرایط جوی مختلف.


روف گاردن :

  • امکان استفاده صد در صدی از فضای بام
  • لذت بردن از آب و هوای مطبوع در ساعات مختلف روز و شرایط جوی مختلف
  • لذت بردن از آسمان پرستاره شب در شرایط بارندگی


  • سایه بان استادیوم:
  • محافظت از تماشاگران در استادیوم ( استادیوم هایی مانند زمین فوتبال، زمین تنیس ) در آب و هوای بد جوی مانند طوفان و باران های شدید یا در زمان تابش نور خورشید با شدت زیاد با بستن سقف متحرک
  • سقف رستوران :
  • برای رستوران هایی که دارای باغ و یا  محوطه سبز خارجی هستند
  • لذت بردن از آب و هوای مطبوع در ساعات مختلف روز و شرایط جوی مختلف
  • لذت بردن از آسمان پرستاره شب در شرایط بارندگی


  • سقف پارچه ای گلخانه:
  • یکی از گزینه های مناسب برای کنترل نور خورشید ، باد و . . .
  • برای ایجاد شرایط مناسب در داخل گلخانه بسته به گیاهان این مکان با باز کردن و بستن سازه پارچه ای متحرک
  • سقف تراس و سایبان بام منازل :
  • تبدیل تراس ها و بام ها به فضای مفید و زیبا
  • استفاده در زمان مهمانی مخصوصا در مهانی هایی که در شب برگزار می شود



  • سقف پارکینگ
  • پوشش مناسب برای خودرو در برابر آفتاب، باد و باران

مانعی در برابر هوای تازه وجود نخواهد داشت در حالی که حفاظت مناسبی برای خودرو در مقابل آفتاب و باران و شرایط جوی مختلف وجود دارد.

مزایای سازه های پارچه ای

یکی از سیستم های ساختمانی که در دهه های اخیر به دلیل تعامل و سازگاری با محیط زیست و همچنین انعطاف و پویایی و رفتار خالص در سازه مورد توجه بیشتری قرار گرفته، سیستم های سازه های کششی (کابلی – چادری) می باشد. در سازه های کابلی اجزا عمدتاً تحت کشش خالصی قرار می گیرند. سازه های پارچه ای نیز پوشش هایی نازک اما پایدار در برابر تغییر شکل و شکست هستند که مقاومت خود را از طریق پیش تنیدگی پوسته کسب می کنند. منبع الهام این سازه ها از پدیده های طبیعی و طبیعت است. بالهای پرندگان و تار عنکبوت به ترتیب می تواند منبع الهام اولیه و ارتباط میان انسان و پدیده های طبیعی، برای ساخت سازه های چادری و کابلی باشد. سازه های پارچه ای شامل ، سایبان های عمودی، شیدها و سقف های متحرک و ثابت هستند.

مزایای سازه های پارچه ای

طراحان با توجه به طیف گسترده ای از رنگ ها و طرح های مختلف می توانند سایبانی که با طرح و کارکرد مورد نظرشان منطبق است را انتخاب نمایند، با توجه به وزن کم سقف پارچه ای، هزینه های ساخت و پشتیبانی و استقرار سقف پارچه ای وجود دارد، حدود ۳۰٪ کمتر از هزینه ی یک سیستم سنتی معمول است . از طرفی نور طبیعی را بدون انعکاس اضافی، از داخل خود عبور می دهد و همین امر باعث کاهش هزینه های مربوط به روشنایی می شود.

این ویژگی که سقف پارچه ای از پیش ساخته شده و در محل ساخت و ساز آماده برای نصب می شود، زمان لازم برای تکمیل پروژه را کاهش می دهد. ترکیبات موجود در این غشا، جزو سبک ترین مواد موجود در صنعت هستند. بنابراین نیاز به ساختارهای سنگین برای نصب سازه غشایی را کمتر کرده و همچنین هزینه کمتری در حمل و نقل را به همراه دارد.

جنس پارچه ی سازه چادری عایق گرمایی بسیار خوبی بوده و هزینه های لازم برای گرم کردن محیط داخلی بسته را به حد چشمگیری کاهش می دهد.

گزینه ایده آلی برای مکانهایی است که آکوستیک در آنجا اهمیت دارد و از یک فضای بسیار بزرگ مانند سالن ورزشی تا محیطی کوچک مانند یک اتاق نشیمن، همگی می توانند از این ماده برای سقف خود و به عنوان عایق صوتی استفاده کنند.

وزن سبک و آزادی شکل گیری پارچه، فرم های شکل گیری آن را نامحدود و برای استفاده در هر فرمی امکان پذیر می کند.

سازه های ساخته شده از این پارچه داری مقاومت بالایی در برابر آب و هوای متفاوت دارند.

نگه داری سازه های غشایی ساخته شده از این پارچه بسیار آسان، مقرون به صرفه و به نفع محیط زیست است.
برای تمیز کردن آن نیاز به هیچ ماده شیمیایی خاصی نیست و با آب و شوینده های رایج، قابل شستشو است.

سازه های پارچه ای به لحاظ کیفیت و فرم فضایی گزینه ی بسیار متنوعی در اختیار طراحان و مهندسان قرار می دهند.

سقف متحرک مدل Black Tip

سقف متحرک پارچه ای